WIE ZIJN WIJ


Wij- de leden van Pure Organic zijn biologische kwekers. We zijn met passie al decennialang op biologisch verantwoorde wijze bezig bloemen, bomen en planten te kweken. Van roos tot bamboe, van heester tot snijbloem. Onze aandacht gaat uit naar onze topproducten, de zorg voor het milieu vinden we hierbij vanzelfsprekend.


LOGO-SKAL_03

Rozenkwekerij de Bierkreek Skal-nr 018383

kwekerij Dependens, Bennekom Skal-nr 025173

Randijk Bamboe Leusden Skal-nr 022536

Radder Puur aroma, Margraten, Skal-nr 025964

ONZE FILOSOFIE

Door ons te verenigen delen we onze kennis met elkaar en met een ieder die geïnteresseerd is in onze gezonde biologische producten. Onder de naam Pure-Organic brengen we ons assortiment onder de aandacht via internet, facebook en fysieke verkooppunten. Dit terwijl onze eigen identiteit behouden blijft. De biodiversiteit binnen Pure-Organic.

onze gezonde planten worden gekweekt op organische meststoffen

BIODIVERSITEIT

De biologische teeltwijze houdt verder in dat kwekers op hun terrein ruimte laten voor natuurontwikkeling. Te denken valt aan een paddenpoelen,  houtwallen, ooievaarsnesten, bijenkasten en diversiteit in de randbeplanting. Hierdoor krijgen nuttige insecten meer kans om samen met ons het natuurlijk evenwicht op de kwekerij in stand te houden.

wij maken alleen gebruik van de puurste vorm van mineralen en voedingsstoffen

BIOLOGISCH KWEKEN

Biologisch kweken houdt in dat we geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruiken. In plaats daarvan wieden we onkruid met de hand of speciale landbouwmachines, rijden we blad tussen de planten om het ergste onkruid te voorkomen (en de bodemstructuur te verbeteren). Daarnaast passen we organische meststoffen toe die goedgekeurd zijn door de Skal. Dit is een onafhankelijke controlerende instantie die Europese BIO certificaten uitvaardigt.

onze planten krijgen de juiste hoeveelheid natuurlijk licht

LEREN EN INNOVEREN

Leren doen we niet alleen van elkaar. Ook onze productiemethoden zijn – in samenspraak met de praktijk en de wetenschap – voortdurend aan verandering onderhevig. De kennis die we in huis hebben over biologisch kweken delen we ook graag met jonge mensen, zodat de continuïteit van ons vak gewaarborgd wordt.