Ontdek bio.nl

Of je nu boer, verwerker, handelaar, kok, of consument bent, één ding hebben we gemeen: samen staan we achter biologisch. Om dit te laten zien heeft Bionext een campagne ontwikkeld om het biologisch keurmerk meer zichtbaarheid te geven. Zo willen we laten zien dat de hele keten achter een product echt biologisch is. En dat het voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden.

rozenfestival

Rozenfestival bij biokwekerij De Bierkreek

Biologische Kwekerij de Bierkreek organiseert 9 en 10 juli het jaarlijkse Rozenfestival. Tijdens dit weekend zijn de potrozen op hun hoogtepunt; een uitgelezen moment om uw reserveringen te plaatsen voor het najaar of voor vrijwel dezelfde prijs potrozen gelijk mee naar huis te nemen.

buddleja

Buddleja dagen bij bio Kwekerij Dependens

De Buddleja-dagen bij biologische kwekerij Dependens in Bennekom zijn weer aangebroken. De kwekerij is vrijdag 8 juli en zaterdag 9juli geopend van 8:00 tot 17:00 uur. Op deze jaarlijkse Buddlejadagen kunnen de bezoekers op de biologische kwekerij aan de Langesteeg 11 kennis maken met onze Buddleja collectie. “We hebben meer dan 105 verschillende vlinderstruiken, waarvan de meeste in bloei staan”, vertelt Jan Huiberts van Kwekerij Dependens.

Greenpeace

Greenpeace in actie tegen bestrijdingsmiddelen

Vanaf vandaag worden radiospots van Greenpeace uitgezonden op de zenders NPO Radio 1 en 3FM. De spots vinden dat Albert Heijn, Lidl en Jumbo bij de teelt van hun aardappelen, groenten en fruit te veel pesticiden laten gebruiken. Greenpeace roept de supers op om het gebruik van bestrijdingsmiddelen terug te dringen en boeren en telers te ondersteunen bij het telen van duurzame producten.

logo kvk

Samenwerking gevonden

Met behulp van de Kamer van Koophandel zijn de mogelijkheden geïnventariseerd voor een samenwerking tussen biologische kwekers van bloemen, planten en bomen enerzijds en Intratuin anderzijds.

Intratuin introduceert biologische bloeiers

Uit recent onderzoek van tuincentrumketen Intratuin blijkt dat de interesse voor biologische planten van steeds meer Nederlanders groeit. 38 % van de Nederlandse huishoudens geeft aan in de toekomst te willen kiezen voor biologisch geteelde bloeiers. Biologisch is voor hen meer dan een keurmerk. Het staat voor een bijdrage aan de biodiversiteit in de persoonlijke leefomgeving en een bewustere manier van leven. Het biologisch groen bestaat uit siergewassen, groente & fruit, perkplanten, vaste planten en zelfs kattengras. Alles wat je daarnaast op biologisch gebied kunt vinden, komt vanaf vandaag in een aantal Intratuin-winkels samen in het ‘Intratuin BIO-concept’.